Friday, January 27, 2023

Baltic Porter Day 2022 BA

Baltic Porter Day 2022 BA (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Baltic" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Porter - Imperial / Double Baltic", hinnang 4,04 punkti

Tootjainfo: "Baltic Porter Day 2022 special version aged in Marsala and Liqueur d'Expedition barrels"

Eelmisel aastal tehtud baasõlle kirjelduse leiab siit.

Väike lihtne vahakaelaga pudel, mustvalge väga efektne sildikujundus. Sentimeetrine kohvikarva vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - masuuditünnimust.

Aroom. Siin on väga selgelt tunda vähemalt kolm kihti. Üks sellest on eelmise aasta õlle enda lõhn, milles domineerib Palo Santo puu. Teiseks kangestatud viinamarjaveine dessertne magusus. Ja kolmandaks balti porteri enda magus röstine pehmus.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magus, veidi veiniselt hapukas ja samas melassiselt kreemjas. Keskmaitse - see on hämmastav, kuidas tolle Palo Santi kookose-melissine toon on selgelt siiani tunda, sellele lisandub need veel uus kiht vaniljest pehmust + samas ka tanniinist kuivust. Lõppmaitse - erinevate puidukihtide üleküllus hakkab ehk liigseltki domineerima, kuid samas mängib nüüd siin huvitav segu vähesest piparmündist ja ploomikompotist. Järelmekk - puidune, tammine, isegi tammetolmune kuivus muutub järjest tugevamaks, kuid jääb siiski veel tasakaalu meeldiva pehme hapukas-maguse mureli-kreegi-ploominalivkaliku mänguga.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magus-hapukas-magus-mõrkjas-vürtsikas-magus-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusa buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! See on vägggga hea tuletis eelmise aasta meisterlikust põhjast ... kuid täieliku maitsevõrdluse saamiseks tuleks seda proovida koos eelmise aasta baasõllega, kui vähegi sellist õnne on. Kuid - sellel õllel on ka väikene viga küljes - erinevad puidukihid kipuvad domineerima ja veidi parkivalt-tolmuselt kõike muud üle koormama.
---
õlu Gambrinuses saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment