Tuesday, January 24, 2023

Muted Sophisticated

Muted Sophisticated (Garage, Hispaania) prk 0,33 l. alc 12,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Stout - Imperial / Double Pastry" ja hinnang 4,09 punkti

Tootjainfo: "Go big or go home they said. We went big. A big sweet pastry stout to be precise. A double mash featuring 7 different malts with them aim to produce a base beer that was light on roast character but heavy on the mid range with lots of biscuit, caramel and milk chocolate notes. Only bittered enough to prevent it from being cloying and then loaded with cacao nibs, caramel and salt for a luscious beer that is a sipper."

Väike purk, jabur-koogikausine sildikujundus. Pruun vaht täidab pool klaasist ja püsib ülikaua. Õlle värvus - tõrvatilgamust.

Aroom. Mammmmaiiiiia kui pehme ja mõnus ja laperguselt rummikoogine. Kakaoküpsised, võikreem ja vanamoeline kõrgekapiline põrandakell nurgas tiksumas.

Esmamekk. Soolakaramell ja rummikook. Vaikus ja rahu ning vaimustus heast raamatust, mis juba käest pandud.

Keskmaitse - soolakohvikaramell ja soolarummikook. Paned silmad kinni ja lased kujutluspiltidel voolata, paitades samal ajal sülle pugenud kassi.

Lõppmaitse - soolašokolaad ja soolapähklid. Kellatiksed muutuvad kõrvus aiva kumisemavamaks ning sa pole enam kindel, kas need vanahärrad ja -prouad, kes sinu laua taha kokku kogunevad, on ikka sinu enda esivanemate hinged.

Järelmekk. Soolakakao. Soolaploomid. Kogugem kokku oma nõbude ja näälude mälestused, pange kaante vahele ja ootele.

MÜRIAADILISELT MITMEMÕÕTMELISELT MULJETAVALDAV. Vana Gambrinus on alatihti rääkinud, et imp-stoutide tegemisel on mõõdukas kogus soola väggggga mõtekas lisand - noh samamoodi nagu kohvi või isegi tee puhul. Aga need hullumeelsed hispaanlased on teinud soolastoudi! Soolaimpeerialstoudi! JA see ON vaimustavalt ERILINE!
---
hetkel saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment