Sunday, July 30, 2017

Early Bird


Early Bird (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Session IPA" ka hinnang 82 punkti.

Tootjainfo: "Lervigi pruulikojaga koostöös valminud pehme ja mahlane New England stiilis IPA. Pruulitud Azacca, Mosaic & Nelson Sauvin humalatega.
IBU 35"

Väike lihtne pudel, sildil puurist välja lendav vares? Sõrmepaksune erkvalge vahukiht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - piimjalt uduselt kollane. 

Aroom ... vabau-babau ... mahlane ... MAHLANE ... M A H L A N E !!! Ohjeerum, mida siin kõike leidub! Melon, mango, arbuus, virsikukompott, tikrid ja see pole ilmselt veel kõik!

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja õrnalt hapukas-magusakas. Keskmaitse muutub kraad mõrkjamaks ja tihkemaks, mõruapelsini-mahla, sidrunikoore ja mangomehu vahepealseks. Lõppmaitse kaldub veel kraadivõrra mõrkjamasse külge, greibilikku ... või ei ... siiski pomelale omast mõrkjust tasakaalustab veidi konservpirni magusust. Järelmeki mõrkjas-magusat troopilist puuviljaorgiat täiendab õrn vürtsikas sädelus ning kõik ümberringi muutub imeilusaks :)

Keskmisest suti kergema kehaga, mõõdukalt karnoniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBERRTASEME RÜÜBE! Ausalt öeldes aroomi eest poleks palju ka MEGA välja käia, kuid selle kõrval tundub maitse toonivõrra tagasihoidlikum. Igatahes seda õlut te lihtsalt PEATE järgi proovima, enne kui see otsa saab!
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment