Tuesday, March 19, 2024

Huyghe - Delirium Argentum

Delirium Argentum (Huyghe, Belgia) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Belgian" ja hinnang 80 punkti. Untappd ütleb: "Belgian Strong Golden Ale" ja 3,67 punkti.

Tootjainfo: "Colour and appearance: red amber, very dense fine white head.Fragrance: spicy, citrus, grapefruit, a hint of caramel in the nose.

Flavour: full-bodied, intense and a touch of caramel. Together with the spicy, citrus-like bitterness, they give this beer a complex and very pleasant fresh, full and bitter aftertaste.
History: specialty beer created to celebrate the twenty-fifth anniversary of Delirium Tremens.
IBU 55"

Sellele sarjale omaselt valgeks võõbatud pudel, traditsiooniline roosa elevant seekord hõbedasel sildil. 

Tegu on võrdleva vaatlusega, hindamaks mis on saanud selle joogiga peale BB kuupäeva möödumist. Algne kirjeldus nähtav siit. Vahupilt pole muutunud ei koguse ega värvuse mõttes. Värvus on huvitaval kombel hoopis punakam kui algne "tumekuldne". Aroom - enam-vähem sama, vähema mõrkja-puiduse lisandiga kui toona. Maitse - ootuspärane belgia klassika, ilmsete pretensioonidega olla belgiapärane IPA

4 aastat hiljem tehtud katse nätab, et õlu on muutunud, kuid see muudatus on pooltooni võrra leebumise suunas, ilma mingi sisulise taandarenguta
---
aegunud õlut saab mõnikord säästust :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment