Friday, August 18, 2023

Pernauer - Pernator

Pernator (Pernauer, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,2 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb "Bock - Doppelbock" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "According to myth the crafty monks of 17. century knew, that if solid food is forbidden during fasting, it can be replaced with liquid bread - Bock beer.
Pernator is a malty strong beer, that should leave no hungry monk unhappy"

Väike lihtne pudel, kojale omane tehnilisepoolne kujundus. Kollane vaht täidab veerand klaasi kuid kaob liigagi ruttu. Õlle värvus - tuhmivõitu punakaspruun. Aroom on magus, ootuspärased karamell ja pähklid, aga lisaks ka hernes ja kartong

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-mõrkjas ning karamelline. Keskmaitse - hapukas-magus, veidi röstine, tiba metalline. Lõppmaitse - hapukas-mõrkjas, vaskne ja tiba alkoholine. Järelmekk - kuivatatud pohlad ja pihlakas, karamell ja alkohol.

Raskepoolse kehaga, alakarboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-magus-hapukas-mõrkja buketiga nii ja naa kraam. Vana Gambrinuse hinnangul on see kraam veidi toores. Võibolla kahe-kolme-kuue kuu pärast saaks juba asja ka kiita, praegu on alakarbo ja tajutava alkoholi tõttu suutunnetus tiba karvane. Teisalt aga - võttes arvesse Suurt Bockipõuda meie väiketoodetud õllede maastikul tuleb koda kiita vähemalt selle tilgakesegi eest.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment