Wednesday, August 2, 2023

Saku - Müstiq - Sour Blueberry Maple Stout

Müstiq (Saku, Eesti). prk 0,75 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "Stout - Flavored / Pastry" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Other" ja hinnang 2,77 punkti

Tootjainfo: "vesi, odralinnased, mustikapüree, laktoos, kaerahelbed, karamelliseeritud odralinnased, röstitud odralinnased, röstitud oder, lambaläätse seemned, humalad, vahtrasiirup, pärm"

Efektne tuubus, traatkinnisega kork-kork, viltune edev-veiklev kujundus. Hallikas-pruunakas vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - tuhmipoolne tume punakaspruun. Aroomis domineerib laktoos ja selle taga aromatiseeritud kaerahlebemüsli marjadega.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja hapu-magedavõiu mustikane. Keskmaitse - vesisevõitu, röstine, kaerahelbene ja samas kehatu, marjane, kuid mustikale omasel magedal moel. Lõppmaitse - kuivapoolne, veidi aroonialikult parkiv, hapukas-magus. Järelmekk - hapukas, isegi ehk hapu, marjane, mustsõstrane ja arooniane ... päääääääris lõpus tekkiv vürtsikas õhetus annab pisut teravat alkoholist torget ning ka ei muuda lugu põrmugi paremaks.

Ebaõnnestumine suure E'ga. Pakendi, sildi, pudeli ja meie oludes tavatu korgi abil pekstakse ootused üles ... selleks et neist lootustest laia kaarega üle .... ütleme siis alt läbi sõita. 
---
ei ole ega tule ega üleüldse
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment