Sunday, December 31, 2017

Barrel Project 17.10


Barrel Project 17.10 (Kees, Holland) pdl 0,33 l. alc 11,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "matured in Armagnac Barrels"

Väike lihtne pudel, triibuline sildike :) Tuhmkollane sentimeetrine vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt tuhmpunane. Aroomis on au-, esi- ja keskkohal armanjakk ise, selle taga veidi hapukat veinist nooti.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõrkjas-hapukas, teravapoolne ja veidi torkiv. Keskmaitses esmane käredapoolne alkohol taandub, asemele tuleb koorepumat ja kiivi-kompott. Lõppmaitses tuleb esile tuhm tamm, aga see mähib ennast mõnusasse vaniljesse pehmusse. Järelmekk valgub mööda kurku, keha ja meeli laiali sooja pehme uduna, millesse vajudes ei soovigi vastu hakata või välja rabeleda. Roosa päikesetõusu eelne vine sirutab end jõekäärsust ülespoole, jõudes suvemaja verandani, mille võrktoolis sa ootad esimesi päikesekiiri, mähituna sooja tekki ja ärkavasse linnuvidinasse. Sõbrad-kaaspidulised on ammu uinunud, sina loed taevas kustuvaid tähti ja kulged ajast sõltumata.

Megameeldiv, mitmekihiline, vasturääkiv, kuid ülimalt kiitust vääriv jooks! Kõike on justkui liiga palju, nii algset armanjakki  kui hilisemat tamme ... aga siis muutub kõik kokku nii hurmavaks, et sa annad kõik andeks ja tahad veel. 

No comments:

Post a Comment