Monday, December 11, 2017

Sweet Stout

Sweet Stout (Humalakoda, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,7 %vol. Liigimääratlus on nimes kirjas ... ja see on ikkagi laiskuse märk.

Tootjainfo: "Koostis: vesi, odra- ja nisulinnased, odrahelbed, laktoos, humal, pärm."

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Tumepruun "kihiline" vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib mõnda aega. Õlle värvus - MUST. Aroom on leebelt röstine, pehme ja ümar nagu must sametpadi.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse muutub hapukamaks, kohviseks, kuivatatud kirsside ja tumedate pehmete rosinate seguseks. Lõppmaitse on kreemine, hapukas-magusakas, kohvikreemine ja veidi ploomine. Lõppmaitse padipehme ja vetruv ning sume pimedus mõjub otse suigutavalt.

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga VÄGA hea tasandi rüübe. Sihuke tore, soe ja sõbralik tegelane, kellele lööks hea meelega patsu ning rüüpaks koos mõne klaasikese ... kuid vaata meelde ei jää tema nägu mitte. Üsna õpikunäiteline, sweet stout nagu ta olema peab. Võibolla ... kui pakuks seda koos nt vürtskurgikesega, siis üllatuks ja ütleks "vau"? :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment