Saturday, December 30, 2017

Kasekunn

Kasekunn (Juhus / Uugi talu, Eesti) pdl 0,5 l. alc 10,0 %vol. Liigimääratlus: doppelbock

Tootjainfo: "Ehsast kasesiirupist ja odralinnastest, pastöriseerimata ja filtreerimata õlu
Koostisosad: Vesi, odralinnased, kasesiirup, humal, pärm"

Et degusteerimine toimus grupi-formaadis, siis tavapärast pikka ja etapiviisilist kirjeldust ei tule. Aga tegu on ERAKORDSE rüüpega!

Alustada tuleb sellest, et üks kodanik tegeleb kolm nädalat sellega, et kogub kaskedelt mahla ja keedab seda siirupiks. Kas te kujutate ette, kuidas saab õrn-magusast, pea maitsetust kasemahlast paks veniv siirup? Kui palju selleks tuleb teda keeta ja keeta ja keeta? Pol siis ime, et need vähesed suhkrud, mis kasemahlas leiduvad, selle
pika kuumutamise käigus karamelliseeruvad ja muutuvad peaaegu tõrvaladseks mustavaks aegamisi venivaks vedelikuks.

Novat ja nüüd siis kallati seda hirmkallist ja ülipõnevat vedelikku õllevirdesse ja tehti valmis 10-kraadine mustjaspruun vägilane. Ja tehti teda muuseas ainult 60 pudelit!

Huvitavalt hapukas toon tuleb vägagi tuttav ette, kui siia kõrvale veel ka proovida kasesiirupit ennast - kasemahlas leidub ju ka mitmesuguseid happeid, mis nüüd võimenduvad.

Siirup ise ja lisatud suitsulinnased annavad rüüpele suitsuse hõngu ja meki, siirup ja kangus sügavuse. Erakordne pudel (keraamiline, kääniskorgiga, mustalt läikiv kopsakas kuju) ja kogu lugu selle juurde annavad arusaama, et sa oled kokku puutunud millegi eriskummalisega. Metsavana endaga.

Esma- ja erakordne jook, millel on nägu, tegu, lugu ja vägi!

No comments:

Post a Comment