Wednesday, December 13, 2017

Võimas Aur


Võimas Aur (Alaripruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,7 %vol. Liigimääratlus: New England IPA

Tootjainfo: "Siin on kasutatud ülisuures koguses Amarillo, Citra, Galaxy, Mosaic humalaid ja nisu- ning kaerahalbeid, et saavutada võimast, ent pehmet humala aroomi
IBU 55"

Väike lihtne pudel, raskelt-loetav kirju silt. Valge sõrmepaksune vahukiht Püsib mõõdukalt ja haakub tugeva pitsise jäljena klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom on superhea - korraga nii puuviljane kui lilleline, vaigune kui mahlane. Seda aroomi võiks kohe päris pikalt nautida, lihtsalt nina klaasis uneledes.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõjusalt mõrkjas-magusakas, kanarbiku ja männivaigu vahepealne. Keskmaitse muutub sulnilt mahlaseks, troopiliseks, mango, papaia, ananassi ja kuusevaigu seguseks. Lõppmaitse ... oi see on sulasiid ... selline ise üle keelepära valguv, keelekülgi vürtsikalt kudistav, mahlaselt lupsu lööv ja vaikse häälega lobisedes seltskondlik tegelane, iga pidulaua hing ja keskpunkt. Järelmekk ... ohjaaaa ... mõrkjalt kosutav, mahlaselt janutav, mõõdukalt magus, sametine ja keelepära hellitav!

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERtasandi rüübe! NEIPA nii nagu ta vanale Gambrinusele meeldib - mahlane (mitte mudrune), maitseküllane ja ohtlikult lihtsalt joodav!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment