Tuesday, December 26, 2017

TLN PNLB


TLN PNLB (Käbliku, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Specialty Grain", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Eestlaste laualt ei puudu kunagi leib ega õlu. Müüd on need suurepärased maitsed koos ühes pudelid ning kui sul tekib isu võileiva järele, siis võta lonks ja hauka latist vorsti peale.
IBU 26"

Lisainfoks: kuna tänu lisatud köömnetele olla õllel täpselt Tallinna peenleiva maitse, siis tahtsid Käbliku omad seda nime ka õllele panna. Et aga see nimi ei läinud läbi, siis jäeti täishäälikud välja :)

Väike lihtne pudel, sidlil köömned. Vähene kollane vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kirsipunane. Aroomis vilksab alguses nina eest läbi midagi hapukat ja siis asub selle asemel laiutama üleelusuurune Köömen.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja huvitavalt mõrkjas-mage. Keskmaitses tuleb taas see lõhnast tuttav hapukas, kuivatatud kirsse meenutav hapukus koos pehme suutäiega peenleiva viilakast. Lõppmaitses upub köömne õline vürtsikus korraks pehmesse pähklisesse biskviitsusesse, kuid siis valgub peotäis tilliseemneid taas mööda suud laiali. Järelmaitse on pehmelt leivane ja õrnalt kohvine, justkui oleks kohvilonksule ampsu leiba peale hauganud.

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-mage-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga VÄGA PÕNEV rüübe! Kas ta nüüd just "über" kategooriasse selle tõttu liigitub, selles pole päris kindel, aga igatahes on tegu meeldijääva rüüpega ja see ON kiitmist väärt!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment