Monday, December 18, 2017

Mu Isamaa 99/100


Mu Isamaa 99/100 (Tanker/Fat Lizard, Eesti/Soome) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „IPA“ ja hinnang 81 punkti

Tootjainfo: "Independence Pale Ale brewed to celebrate 99 and 100 years of independence of Estonia and Finland."

Väike lihtne pudel, sildil pääsuke ja luik. Valge sõrmepaksune vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne kollane. Aroom on mahlane ja vaigune, mõrkjas ja magusakas ... suurepärases tasakaalus ja lonksu võtma meelitav. 

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse muutub magusakamaks, lisandub hapu mahlane marjasus. Lõppmaitse ... ooo ... see pargib pääääris korralikult keelekülgi, vaigune ja mõrkjas, raudrohune ja angervaksane ... uhhhh ... siin leidub nii vürtsikat sädet kui karmi mõrkjust. Järelmekk läheb mõrkjusega ehk isegi sibakene ülevõlli, pannes keelepära korraks kibekalt kiunatama, kuid siis see taandub see ja alles jääb kosutav mõrkjas-hapukas värskus.

Keskmisest kriips kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga Übertasandi rüübe! Karmima otsa IPA'de väga hea stiilinäide, mis oleks ehk tahtnud tiiiibakese paremat tasakaalu, kuid väga nauditav ja mahlane ja kosutav on ta igastahes!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment