Sunday, December 23, 2012

Robustne porter

Robustne porter (Tänav ja Kolk pruulimine). pdl 0,5 l. alc 6%. liigimääratlus: porter.

Need Tartu hobipruulid on väga põhjalikud tegijad, tehes päris-päris õlut ning kajastades kogu tooraineinfo ka sildil. Silt ise on kujundatud minimalistlikus, kuid elegantses ja maitsekas võtmes. Omamoodi vahvalt mõjub lisatud soovitus - serveerida 12-kraadise temperatuuri juures (Gambrinus küll ei jahutaks porterit alla 16 kraadi).

Helepruun vaht on väga tugev ja püsiv. Õlle värvus: punaka helgiga mustjaspruun. Aroom kõnetab tugeva hapuka suitsuhõnguga, kusjuures seda haput on lausa liigagi palju (soovitus proovida seda järgmine kord tasakaalu mõttes mahendada-magustada).

Esmamaitse mõjuba samavõrra hapuka-suitsuse ja karboniseerituna. Keskmaitses muutub lausa kõrbemise piiril oleva rösti suitsune mekk veelgi tugevamaks. Lõppmekis lisandub meeldivamaid linnaselisi noote.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseeritud, tugeva järelmekiga jook. Pisut üheplaanine oma hapukas-mõrkjas suunitluses, seda peaks täiendama tilga magusaga ... ja kui lisada veel pisut keha, oleks tulemus oivaline!
-----
pilt tehtud ise (silt pisut rikutud, sry)

2 comments:

  1. Kas te müüte ka neid hobipruulide õllesid? Või on neid muud teed pidi võimalik maitsta?

    ReplyDelete
    Replies
    1. müüa neid ei tohi. maitsta on võimalik, hakates ka ise hobipruuliks ja osaledes Gambrinuse õllepruulide gildi kogunemistel :)

      Delete