Saturday, January 24, 2015

Malheur 8


Malheur 8 (Brouwerij Malheur, Belgia). pdl 0,33 l. alc 8%vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgia kange eil" ja hinnang 83 punkti.

Tootjainfo: "Malheur 8° is a blonde beer brewed according to methods used by our ancestors. With an alcohol level of 8% by volume and conditioned in the bottle, the beer matures 100% naturally in our cellars for two months." Muuseas, õlle nimi on tõlkes "ebaõnn" :)

Väike lihtne pudel, kollakal foonil impressionistlik kujundus :) Valge vaht täidab 80% klaasist, vajudes küll aegamisi hõredaks, kuid olles ikkagi väga püsiv. Õlle värvus - õrnalt uduselt kollane. Aroom mõjub heale belglasele omaselt - magusakalt ja vürtsikalt. 

Esmamekk on keskmisest suts raskema kehaga ja magusakas. Keskmaitse on mõrkjas-magusakas, kuivapoolselt vürtsikas ja koriandrine. Lõppmaitse toob juurde tsitruselist mõrkjas-hapukust, mõjudes mõnusalt turgutavalt. Järelmekk on rikkalik, kuivatatud virsikute ja konserv-ananassi ning litšimarjade taoline, väga mahlane, mõrkjas-magus ja hapukas ning vürtsikas korraga, pakkudes kõikidele maitsenurkadele elevust.

Keskmisest veidi raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga oivalises maitsetasakaalus ÜBERtasandi rüübe, mis pakub rõõmu ja rahulolu, kosutab ja turgutab. Soovitav pakkuda koos väikese killukese pehmema juustuga ja viinamarjadega.
-------------
pilt isetehtud

2 comments:

  1. Proovi Malheur 12 ära - see oli neist minu meelest parim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://tartugambrinus.blogspot.com/2013/04/malheur-12.html
      proovitud aastapäevad tagasi

      Delete