Tuesday, January 20, 2015

Mosaiik


Mosaiik (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,4 %vol. Liigimääratlus: IPA. Ratebeeri hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Zestful West Coast style IPA brewed with Vienna malt. Hopped with Mosaic and dry hopped with Australian newcomer Vic Secret.
IBU 55"

Väike lihtne pudel, heledates toonides sildil võrgutatud naisenägu :) Sõrmepaksune õrnalt kollakas vahukiht kaob kirmeks, kuid jätab tugevalt jälgi klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldne merevaik.

Aroom on omamoodi lummav. Mõnus segu karameljast magususest, marjasest hapukusest ja noore kuusekäbi mõrkjusest. Troopiline vängevõitu lillelõhn ja suvise lodukarjamaa mõrkjas matsakus sinnajuurde, mis paneb ritsikad kõrvus igatsevalt sirisema ja kumalased töntsakalt undama.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse ... oi see on lahe ... üsna uuelaadne maitsekogemus, milles seguneb kergelt valget kuiva veini meenutav karge marjane happelisus ja seedrimänni vaigusus. Lõppmaitses asub domineerima mõrkjam pool, mis väändub kuivaks ja kergelt keelt parikvaks, taruvaigu ja saialille ja nurmenuku ja kaneeli seguseks veidralt mõnusaks ... või siis mõnusalt veidraks virvarriks. Suvi, see on sula suvi, mis niimoodi keeled ja meeled sassi ajab, päikesepaiste ja triibuline päevituslina, puuviljavaagen ja kõrvuni naerataus. Järelmekk õhetab keelenurkades kui päikeseloojang, vürtsikas ja mõrkjasmagus nagu sidrunikoore tsukaad ja kauaküpsenud juust, pihlakamoos ja võiküpsis. Segane virvarr? Jah, aga marumõnus!

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsaikas-mõrkja buketiga ÜBERRÜÜBE! Keeruline, aga neetult mõnus. Uus ja võluv. Suveootus sinu klaasis!
--------------
pilt isetehtud

2 comments: