Sunday, January 24, 2016

Sesoon


Sesoon (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "speciality grain", hinnang pole veel välja kujunenud.

Kuulge ratebeeri koordinaatorid. Miks on rukkiga tehtud õlu "speciality grain", aga nisuga õlu on nisuõlu?

Tootjainfo: "Kerge seison pruulitud Eesti rukkilinnase ning Ameerika humalatega Cascade ja Simcoe. Suurepärane seašašlõki, värske grillsalati või valgehallitusjuustuga."

Väike lihtne pudel, sildil pruulikoja tüüpkujundus ... väikese valgusmurdumisega. Vähene valge vahukirme kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt tumekollane. Aroom on hapukas, kuldsete heinte ja peenleiva tooniga.

Esmamekk on kergepoolne ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitses tuleb juurde magusakamat sepikulist linnast. Lõppmaitse meenutab valgeid viinamarju ja sõstraid ... veidi maalähedast ja niiske mulla tooni sinna juurde. Lõppmekk on kerge ja karge, meeldivalt karastav ja veidi vürtsikas.

Kergepoolse kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga Väga meeldiva olekuga rüübe. Kõik mis saisonilt oodata, leiab siit klaasikesest ka üles. Caesari salati juurde paslik.
------------
pilt isetehtud

1 comment: