Thursday, July 28, 2016

Bohemian Wiener

Bohemian Wiener (Kalamaja, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Liigimääratlus: viini laager

Tootjainfo: "Linnased: Vienna (90%), Munich, cookie, black. Humalad: Saaz, Hallertau. Dryhop Marynka (Eesti). Pärm: Bohemian lager"

Väike lihtne pudel, tehniline silt. Avamisel saab selgeks sildi rikutuse põhjus - metsik ülekarbo on end korgi vahelt välja pressinud. Õnneks on selle võrra nüüd surve väiksem ja valge hõre vaht ei mulksa pudelist liiga kaugele. Klaasis pole ta aga kuigi asi püsija. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne kollane ... mis omakorda paneb hämmelduma - tavaliselt need ülekarbo asjad löövad avamisel pudelipõhjast mudru üles ja jook saab üsna sogaseks. Aroom on magusakas, karameljas ... suisa suhkrune. No täpselt - vaat kui lapsepõlves sai nina suhkrutoosi torgatud, siis sealt lõi vastu samasugune rafineeritud suhkrutolmu vine vastu.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja hapukas-magusakas. Keskmaitse muutub tihkemaks, lisandub väga mõnus tikrite hapukus ja kuivatatud pohlade mõrkjus. Lõppmaitse mõrustub veelgi, kuid see on asjalik, toekas ja tummine mõrkjus. Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas, kauakestev ja üsna kosutav.

Keskmisest suts kergema kehaga, ülemäära karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-maguskas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga heal tasemel rüübe. Sihuke asjalik, ehkki lihtsapoolne tegelane, kellega istuks ühes lauas kohe mitme klaasi jagu. Kõrvale pakkuda pühvlimozarellat tomativiiludega ja basiilikuga.
----------------
pilt isetehtud

1 comment:

  1. Selline lihtne viinilaager pidi ta olema jah, Eestis kasvavatatud humalate testimiseks. Siiani kõik pudelid väga soliidselt käitunud kuni tänaseni - mul ka esimene pudel sellest partiist täna esmakordselt lendas pudelist välja. Juhtub ka Kalamajas...

    ReplyDelete