Monday, May 29, 2017

Chipocca


Chipocca (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter", koondhinnet veel pole.

Tootjainfo: "Kergelt suitsune tume õlu, pruulitud chipotle morita pipardega."

Väike lihtne pudel, pruulikojale uus-omases stiilis tumeda esipaneeliga silt (mis muuseas paneb ka kogenud sildikogujaid uusi õllesid omavahel segi ajama, ehk oleks mõistlik selle paneeli põhivärviga mängida edaspidi?). Pruunakas vaht täidab ligi pool klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt sügav-tumepunane. 

Aroom on mõnusaimalt mitmekihine - alguses puhas röstine hapukus, siis kohvine mõrkjus, seejärel tšilline vürtsikus, väike suitsuvine ja killuke mõrušokolaadi. Vau, ma ütleks!

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas, õõõõige vähese tšillise sädemekesega. Keskmaitse muutub hapukamaks, üllatades kergepoolseks muutuva suutajuga, kuid vaikselt kasvav tšilline pool korvab seda kenasti. Lõppmaitse on hapukas-mõrkjas, tšilli omandab chipotlele omase suitsuse poole. Järelmekis leidub musti kuivatatud ploome ja pohli, seni pigem veidi vesisepoolsena mõjunud keha muutub siidisemaks.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsika buketiga kahetine rüübe. Mõnusalt paigas, mitte ülevõlli peksva tšilli doseerimise oskuse eest ütleks "über". Samas selliselt õllelt ootaks tasakaaluks rohkem šokolaadist ja täidlasemat olekut ... kuigi mine tea, võibolla see kergus oligi taotluslik. Igatahes mahitab vana Gambrinus seda kindlasti proovima, liigset vürtsikõrvetust ei pea kartma ning kergelt joodavus on ka tagatud
----
pilt isetehtud

3 comments:

  1. 5 kuud hiljem soovitaks avamisel olla ettevaatlik... vaipkattega elutoas ei soovita proovida ja elektroonikast suunake teisele poole, kui teil just remont plaanis pole... partii # polnd, parim enne 27.10.18 pudeli avamise kogemust jagan :-) ... meil läks täna värskelt värvitud köögis väga hästi :-) ...

    ReplyDelete
  2. Vabandan väga ebameeldivuste pärast ja asendaks hea meelega pudeli. Kirjuta palun sten@andersonscraft.com

    ReplyDelete