Thursday, July 13, 2017

Bzart Kriekenlambiek Millésime 2012


Bzart Kriekenlambiek Millésime 2012 (Oud Beersel, Belgia) pdl 0,75 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Lambic Style - Fruit" ja hinnang 98 punkti!!!

Tootjainfot leida ei õnnestunud

Kopsakas pudel, fooliumkaelus, kork-kork ja lihtsa ent elegantse efektiga mustal põhjal sildikujundus. Roosa kohev vaht täidab enamiku klaasist, kuid kaob siis üsna kiirel kohinal. Õlle värvus - kirkalt ja sädelevalt erkpunane. Aroom on mõnusalt ja mahlaselt happeline, ehedaimalt kirsine ... või siis pigem kirsimahlane.

Esmamekk on ... oiiii ... kirss. Ei, ikka KIRSS! Hapu, kergelt keeleotsa parkiv, mahlane ja kilkav. Keskmaitse. Sull-mull-sa-mu-meie KUI kirsine! Täisküpsetest kirssidest otse keelele pitsitatud mahl sakutab kõiki maitsenäsakesi sõbralikult ja ulakalt ärkvele, kilgates midagi segast kevadest ja armastusest ja värskest veest ning päikesepaistest. No mida teavad need sügisesed täisküpsed kirsid kevadest, pffff?

Lõppmaitse. Mauhhhhh-kui-mahlane. No kohe uskumatu, mäherduselt ja mihukeselt mahlane või üks õllenimeline ollus maitsta? Pikavarrelised fanfaarid hüüavad pidulikult äratust: "Kuninglik Kirss tuleb, tähelepanu kõik, tähelepanu!" Järelmekk laotab keelepärale lohutuseks kirsimahla pressimisest ülejäänud kirsikesti, lubades et seda maitset saad sa tundma veel järgmisel kolmapäeval ka!

Pööraselt hea kirsikas! Noo nii noo naa kirsine et johhhahhaaa! Ei mingit lisatud magusainet, ei mingit sünteetilist kõrvaltooni ... ehedaim ja teravaim ja torkivaim kirsielamus mida on võimalik pudelist leida. Ühesõnaga: MEGA! Isegi vaatamata liigsele karbole ja piireületavale happesusele - alla MEGA ei saa vana Gambrinus midagi öelda.
--------
pilt isetehtud

1 comment:

  1. See? http://www.oudbeersel.com/en/products/bzart-kriekenlambiek/

    ReplyDelete