Saturday, November 4, 2017

Õudus kuubis

Õudus kuubis (Pööningu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,7 %vol. Liigimääratlus: imperial stout

Tootjainfo: "Siin joogis on õudsalt palju erinevaid linnaseid, humalaid ja armanjakis leotatud tammelaaste
IBU 83"

Väike kääniskorgiga pudel, tehniline sildikujundus. Sõrmepaksune tumekollane vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - vähese tuhmpunase helgiga must.

Aroom on tihke, aeglaselt venivalt magus ... selle tajumiseks pead süüüügavalt sisse hingama, et rasket lõhnatompu vedeliku pinnalt ninna sikutada.

Esmamekk on raske, tihke, keeleotsa näksiv, ploominalivka ja pähklinastoika sugemetega. Keskmaitses lükkab röstine mõrkjus esmase, kuivatatud puuviljade magususe kõrvale ja tallab tõrvaste saabastega su keelel ringi.

Lõppmaitse pöördub tagasi, olles tõrvasaabaste asemel jalga tõmmanud pehmemad ploomisussid, võtnud kätte pähkliviina ning ilmselgelt purjakil, taaruva kõnnakuga ületab keele teises suunas. Järelmekk veeretab üle keelepära tammevaati, loksutades maha bränditilku ja pudistades samasse kirsitubakatuhka.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga Übertasandi rüübe. See tegelane on paras jõhkard ... sihuke noorepoolne jõhkard. Andke talle vähemalt pool aastat ... või pigem viis aastat järelküpsemiseks, kuid potentsiaali on sel kraamil oi-kui-kõvasti. Praegu on veel lihtsalt vara.
--------
pilt isetehtud

1 comment: