Monday, September 27, 2021

Triple Barrel

Triple Barrel (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 13,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine / Wheat Wine / Rye Wine" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Barleywine - American" ja hinnang 4,18 punkti.

Tootjainfo: "A carefully blended multi-vintage barley wine. Contains barley, rye
IBU 25"

Väike lihtne pudel, sildil loojanguvärvid. Sõrmepaksune mustjasprun vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - äraütlematamust. 

Aroom on JÄMMME, raskeröstine, viskine, melassi ja rummis leotatud viigimarjade segune. Niimoodi võiks lõhnata mõni vana ja väärikas baarikapp, milles on põlvkondi hoitud kärakat ja maiustusi.

Esmamekk. Jõuline, ülemuslik, domineeriv, kange ja kangekaelne. 

Keskmaitse. Röstitud puuviljakeeks. Kõrbemisele väga lähedal olev piparkook. Rummi sisse kastetud tuula präänik.

Lõppmaitse. Mustadest kuivatatud ploomidest tehtud tarretis kõrvetatud suhku, arooniaveini glasuuri ja mõrušokolaadiga.

Järelmekk. Kange kurat. Alkohol torgib täpselt selle piiri peal et veel häirib, aga juba on ka meeldiv. Ülivõimsalt ploomišokolaadine. Ropp-magusa ja kõrvetavalt mõru piirimail, kaldega magusasse, kuid rukkine hapu selle foonil toob sumomaadleja elegantsiga selle eluka tagasi tasakaalu.

MEGAHULL. Jube täpselt selle piiri peal, kus tahaks juba öelda et "poisid pidage hoogu ja tulge selle kraamiga poole aasta pärast minu ette" ... aga no pagan, ta on juba praegu NIIII hea, et annad liigse tuntava kanguse andeks. Ülevõlli MEGA röst-dessert tõrvaploom
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment