Sunday, March 27, 2022

Inedit Damm

Inedit Damm (Damm, Hispaania) prk 0,5 l. alc 4,8%vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Witbier / Belgian White Ale" ja hinnang 36 punkti. Untappd ütleb: "Wheat Beer - Witbier / Blanche" ja 3,5 punkti

Tootjainfo: "Inedit was created in 2008 by Damm’s master brewers, Ferran Adrià and the team of sommeliers at elBulli.
It was brewed to pair with a wide variety of culinary creations, even the most complicated citrus-based dishes or ones with bitter notes It is a unique blend of malt barley and wheat, flavoured with coriander, licorice and orange zest making it a one-of-a-kind beer."

Keskmist kasvu purk, efektne must-punane disain. Selle disaini õnge vana Gambrinus läkski, oletades et ehk on selle ammuse sarja uus toode, aga näedsa. Noh, kuna eelmine kord sai sama jooki hinnatud 9 aastat tagasi, siis on endalgi põnev võrrelda.

Valge vaht täidab 2/3 klaasist, püsides kaua ja haakudes ka tihedalt klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on leebe, magusakas, saiane ... ja samas ka mõnusalt värske ning apelsinikoorene.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja hapukas. Keskmaitse - hapukas-magus, saiane, biskviidine ja maitsetihe. Lõppmaitses lisandub nisu pehmusele koriandri eeterlikku nätskust ja apelsinikoore kuiva kargust. Järelmekis ilmub vääääääike soolakas nüansike, mis ilmselt on nüüd siis joogis kasutatud lagritsa jalajälg.

Muutuva kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magus-hapukas-mõrkjas-magus-vürtsika buketiga Väga hea taseme rüübe. Jah tõepoolest belgia stiilis nisukas, ühest küljest selle stiili jaoks suti vesine ... kuid teisalt jälle pisut huvitavama maitsekooslusega, nii et sünnib päris kenasti juua.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment