Wednesday, July 19, 2023

Hiiu Õlle Koda - Kassari IPA

Kassari IPA (Hiiu õlle koda, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "IPA - Other" ja hinnang 3,15 punkti.

Tootjainfo: "Vanade kommete kohaselt on õlut kallatud merre eesseisva merereisi kordaminekuks. Kas Hiiumaa mehed ka tuntud pikamaaseilajat IPAt mereisadele valasid pole teada. Ega need igapäevased mereretked ka ookeanisõitudega võrreldavad olnud ja õlle halvaks minemist kartma pidanud. Kassari IPA ongi selline lühemate otsade IPA. Võibolla isut vähema, kuid siiski korraliku humalaportsuga õlu."

Väike lihtne pudel, sildil saunakibu. Kollane vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt vasekarva merevaik. Aroom - hapukas ja vaigune, kuid väsinud ja pigem karamelline kui värske ja erk.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse - mõru, puidune, heinane, karamelline. Lõppmaitse - vaigune, vana männivaigu taoline, kirbusesse kanduv. Järelmekk - veidi seebine, mõru-magusakas ja greibine, kuid jällegi pigem kuivanud koore kui mahlase viljaliha mõttes

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõrkjas-magusakas-mõru-magusa-hapukas-mõru buketiga OK taseme rüübe. Rohmakas katse teha teha humalarikast õlut, kuid pigem mõjub "american strong ale" kui IPA taolisena
---
pole saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment