Tuesday, December 4, 2012

A Le Coq Jõuluporter


Jõuluporter (A Le Coq). pdl 0,5 l. alc 6,5%. liigimääratlus: Balti porter

Tartu õlletehases viimasel ajal kasutusel olevale reljeefpudelile on lisatud väga stiilne sildindus, mis on viimase detailine paigas - kõrged punktid selle eest! Kolmesõrmene vaht püsib korralikult. Rüüpe värvus - kaunilt sügavpunane.


Aroom on paraku aga üsna lame ja kahvatu, ainuke noot mille nina kinni püüab on kuidagi ... vabandust ... haisev? Laagerõllede kehvematele-toorematele tegudele omane väävline-mädamunane lõhn ei peaks ometigi porteri juurde kuuluma??? Alles pika nuuskimise järel leiab nina üles midagi karameljat. Loodna väga et tegu on lihtsalt kehva pudeliga, mitte kogu partiile omase aroomiga.

Maitse asetub omale kohale. Tartu tehase porteritele omane magusakas mekk tervitab tuttavlikult. Keskmaitses lisandub siia aga jälle midagi kummalist. Alles järelmaitses tuleb ette eelmistest aastatest tuttavlik hea röstlinnas ja šokolaadine pehmus. Kuid selles vahepealses etapis on midagi nihu. Gambrinus kehitab õlgu ja otsustab, et peab mõne päeva pärast katset kordama.

Keskmise kehaga ja kleepja olekuga, kummalise maitsekooslusega jook, mida oskaks hetkel küll soovitada ainult mingi tugevamaitselise toidu kõrvale, iseseisvaks mekkimiseks aga mitte.
--------
pilt siit

2 comments:

  1. Ma mõtlesin enam-vähem sama asja eile. Mekk oli mõnus ja mõrkjus meeldiv, aga lõhn pisut veider. Samas oli kõrval prooviks Pulsi jõuluporter (mis iganes ta täpne nimi) ja see oli küll täiesti vesine. Ses mõttes tegi "kukk" kindlasti Pulsile ära.

    ReplyDelete
  2. http://pudelid.ee/2012/11/a-le-coq-jouluporter/

    ReplyDelete