Tuesday, March 19, 2019

Kodanluse Diskreetne Võlu Rye Barrel Edition


Kodanluse Diskreetne Võlu Rye Barrel Edition (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Bière de Garde" ja hinnang pole välja kujunenud, untapped ütleb "Bière de Garde" ja hinnang pole samuti välja kujunenud.

Tootjainfo: "Rye Barrel Edition is a younger brother of The Discreet Charm of the Bourgeoisie. While initial version mixed Bière de Garde with wine-like notes, this time it's time to let rye barrel shine.
IBU 40"

Väikest kasvu pudel, sildil miim-krokodill, kellel seekord väike seletav käekott. Sõrmepaksune kollaka varjundiga vahukiht on üsna püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldpruun. 

Veinivaadis küpsenud versiooni kirjelduse leiab siit. Aroom meenutab esmalt samamoodi midagi limonaadilikku, kuid seekord lisandub siia rukkiviskivaadi teravamaid ja suhkrusemaid noote. Samas needsamad kuivatatud maasikad on siin mis siin nagu ka eelmises versioonis.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja õrnalt sädelevalt vürtsikas-magusakas, kommilik, karamelline ja barbarissine. Keskmaitses avaneb tammine-vanljene vaat oma puiduses ümaruses, tilgake rummi võimendab maitseid. Lõppmaitse magusakas-hapukas, veinine ja vürtsikas segu meenutab düšess-karamelli, millest on tehtud kihisev mullijook.

Järelmekk aga rahuneb aeglaseks ja ilusaks, vaniljeseks ja ümaraks, pehmeks ja vaguraks naudinguks. Ootamatult sissehiiliv röstine mõrkjas noot lisab asjale väärikust.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, vürtsikas-magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga ÜBERtasandi rüübe! Väga meeldiv tegelane, kus rukkiviski vaat ei mata, vaid pigem tõstab esile algse joogi kerget elegantsi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment