Thursday, July 22, 2021

Maltzinky Wheat

Maltzinky Wheat (Maltinzky, Läti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri ei tunnet veel seda tootjat. Untappd liigimääratlus: "Wheat Beer - Witbier" ja hinnang 2,54

Tootjainfo: "Made from more then 65% of wheat malt, beer has a wonderful mouthfeel of sourness and sweetness. Beer has its traditional haziness with taste notes of coriander. Yeast contributes to unique aromas of banana and clover.
IBU 18"

Väike masajas pudel, tehniline sildikujundus. Pöidlapaksune valge vahukiht pole püsiv. Aroom - hämuselt kollane. Belgiapärase nisuka iseloomulikud noodid on juba kaugelt tunda - banaan, koriander, pärm. Lähenedes saab kõik see ainult võimendust ning endale fooniks päris mõnusa pehme nisupadja.

Esmamekk on keskimsest kergema kehaga ja hapukas. Keskmaitse muutub magusamaks, küpse banaani ning virsiku taolised puuviljased noodid sobivad selle stiiliga suurepäraselt. Lõppmaitses ilmneb mõrkjust, nii koriandri tegelik kui nelgi tajutav eeterlikkus võtavad võimu. Järelmekk - hapukas ... aga ka veidi vesine ... õnneks aga ka tajutava stiilikohase vürtsikusega.

Keskmisest tiba kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Stiilipuhas sooritus belgiapärase witbier teostuseks ... aga no meeldejäämispotentsiaali tal ka väga pole.
---
pilt isetehtud 

No comments:

Post a Comment