Monday, December 5, 2022

Speedway Stout - Tart Cherry Edition

Speedway Stout - Tart Cherry Edition (AleSmith, US). prk 1 pint. alc 12,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang 95 punkti! Untappd ütleb: "Stout - Russian Imperial" ja 3,87.

Tootjianfo: "With this iteration of our signature imperial stout, we used an ample amount of tart cherries, vanilla, and artisanally roasted coffee. The tartness of the cherries and the lusciousness of the vanilla balance the roasted complexity of the beer, creating the perfect blend of delectable flavors. Cheers!
IBU 70"

Keskmis kasvu purk, Speedway Stout tunnuskujundus roosa lisandiga. Aegamisi kulgev tumepruun vaht täidab 2/3 klaasist ja jääb mõtlikult oma kohale. Õlle värvus - autorehvimust.

Aroom - kirsitubakamoositõrv. Et kõigepealt on piibutäis magusat kirsitubakat, selle all on veidi kõrbema läinud kirsimoos ja siis vastu põrandat ka üsna ehe bituumenikiht. Justkui teetööline oleks tuppa astunud, kirsad bituumenis, hambus kirsipiip ja käes moosipurk. Mida krt ta praegu minu toas teeb?

Esmamekk - magus ja raske. Hapu ja magus ja raske. Lusikatäis kirsitõrva.

Keskmaitse - kõrbenudkirss. Et vaata võtab sina üks kirss - parem pannitäis kirsse - ja laseb nad pliidi peal kõrbema. Kas on hea? Aga huvvvvitav on küll, eriti kui sinna kõrbemise äärel olevasse panni kallata ka surakas kirsilikööri.

Lõppmaitse - kõrbeaniisikirss. Et seesama protseduur mis eelmises peatpükis, kuid nüüd koos aniisiseemnetega. Et noh lihtsalt et pulli pärast või nii. Et oleks väärakam.

Järelmekk. Puhhhhhhhhh. Kõrbevaarikakirsileivatubakas. Kohviga. Et noh saad ju nüüd aru küll onju. Kreeeeeekajumalatenimel! Idiotissimus.

Väärak-Friigikas. Et siis baasiks on üks mõjusamaid impstoute kogu põhjapoolkeral. Niigi metskirsine oma põhiolemuselt. Noh ja siis äsad sinna juurde rekkatäie hapukirsse, onju. Sest mida siis veel. ÜLEVÕLLIKIRSIKOGEMUS. Aga mitte just sellena, mida sa ootad. Parem ära oota, vaid proovi. Sest see rsk. Kirss rsk. Kõrbetubakakirsiasfalt. Rsk.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment