Friday, September 29, 2023

Huyghe - Villers Oud / Vieille

Villers Oud / Vieille (Huyghe, Belgia) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Ale - Pale / Golden / Single" ja hinnang 39 punkti. Untappd ütleb: "Brown Ale - Belgian" ja 3,27 punkti.

Tootjainfo: "Colour and sight: Dark red-brown colour. A firm creamy and cream-coloured head.
Scent: The smell of roasted malt, caramel and the sweet fruitiness of the alcohol give this beer the perfect aroma.
Flavour: Caramel, sweet fruitiness and a pleasant bitterness are the predominant flavours. The aftertaste reveals a pinch of coffee and date"

Väike lihtne pudel, vanamoeline sildikujundus ja fooliumkaelus. Vahtu purskas laias kaares pudelist välja, kuid klaasi sattununa pole kuigi püsiv. Õlle värvus - õrnalt uduselt punanakspruun. Aroom on magus-mõrkjas ja karamelline, kõrvetatud suhkru olemusega.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse - vürtsikas, veidi hapukas ja kuivapoolne. Lõppmaitse - kõrvetatud, mõrkjas-vürtsikas ja keelel kihelev. Järelmekk - kuiv, mõru-magus, röstine, karge.

Keskmise kehaga, mõõduka karboniseeringuga ja kuiva kehaga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga hea taseme rüübe. Dubbelid on üldiselt magusamad, see eksemplar astub sellest voolust kaks sammu kuivema-mõrkjama-röstisemale poolele, mis on ju isegi huvitav, aga ei vaimusta kah
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment