Monday, November 12, 2012

Tumma Kukko


Tumma Kukko (Laitilan Wirvoitusjuomatehdas). prk 0,5 l. alc 4,5 l. liigimääratlus: dunkel ehk tume laager.

Lihtne ja sisuliselt ilma mingi disainita purk. Ebamäärast pruuni värvi ja kukepilti ei saa just eriliseks disainiks nimetada, või mis? Õrnalt kreemika varjundiga tihe vahumüts püsib mõnda aega kenakesti, suutmata endast küll seintele erilisi jälgi jätta. Õlle värvus: klaar ja pruunikaspunane.


Aroom on sellel rüüpel küll sisuliselt 0. Peale üsna puhta vee võib hea fantaasia korral tajuda täisterasepiku ... ja veel mingit hästi nõrka, limonaadist marjalõhna. Maitse tervitabki  sellesama hapuka morsimarjana, olgu siis selleks jõhvikas või pohl. Keskmaitses lisandub siia hästi kuivaks röstitud, kuid siiski oma mõnusa maitse säilitanud linnaste sepikune-küpsiseline paitus. Järelmaitses tunned aga veidikese humalaid, ehkki nende kibekas maitses oleks justkui hoopis pohlalehtede või muude rabataimede kirbust.

Veider, nõrga kehaga ja õrn-sametise paletiga rüübe. Aga siiski mitte halb, ei seda kohe kindlasti mitte. Kui ma ei näeks, et tootja väidab siin olevat vaid nelja klassikalist komponenti, siis oleks ma pimetestis valmis seda pidama marjaõlleks. See sobiks isegi rõhutama mingi metsamarjase liivataignaga koogi magus-haput elamust.
------
pilt siit (ehkki sellel on mitte purk, vaid pudel)

No comments:

Post a Comment