Monday, April 8, 2019

Polyphemus


Polyphemus (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 3,88 punkti.

Tootjainfo: "Like its paragon, the man eating giant, Polyphemos is a huge, bold and keeps you tangled. This Imperial Stout is brewed together with Seven Island Brewery from Corfu, Greece. Inspired by the Greek Portokalopita dessert, we brewed this beer using seven different malts, tangerine, cinnamon and milk sugar. A thick dessert to be enjoyed slowly.
IBU 35"

Väike lihtne pudel, efektsel ruske-kuldsel sildil vanakreeka võitlus-stseenike. Sõrmepaksune kollakaspruun vaht on mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - kolakasmust. 

Aroom on huvitavalt kahemõõtmeline. Kui vaevu-vaevu õhku sõõrmetest läbi libistada, siis tunned selgelt tsitrusekoore  mõrkjat õlijat poolt. Kui aga pahinal sisse hingad, siis jooksevad kaneelküpsised läbi lõhnapildi nagu kevadtormis loperdavad varesed.

Esmamekk. VAAAUUU! Mida maitset! Jõme-jämedalt hapukas-magus, mandariinitsukaadi taoline ja kergelt keeleotsa kallal nakitsev.

Keskmaitse. Võehhhh. MAAAGUUUS! Aga see on meeldiv-magus, mitte läila, apelsinine-mandariinine hapukas mekk hoiab selle jõuga ja vaevu tasakaalus. 

Lõppmaitse. Aniis? Kuis nii, kuskohast ja midavärki? Aniisitilgad šokolaadi rämerammusal ja vaevuõõtsuval kallerdisel. 

Järelmekk. Mandariinimarmelaad, roppu moodi magus mandariinimarmelaad tumemustas šokolaadis. Sööd ja saad aru, et iga ampsuga täidad sa oma kuu aja magusanormi.

Lollakalt ülevõlli. Absoluutselt mõõdetundetult gigantomaanlik dessertõlu. Võehh. See kraam on nii rammusalt ja kobrutavalt magus, et peaks hakkama juba pudelis kristalliseeruma. Aga muuseas krooks tuleb imearmsalt kumkvaadilik!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment