Saturday, July 25, 2020

Flos Alba Rabarbaro


Flos Alba Rabarbaro (Birrificio Italiano, Itaalia) prk 0,5 l alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Fruited" ja 4,02 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "High fermentation wheat beer aged in Trentino red wine barrels.
Acidified by the natural action of the microflora during barrel aging: bacteria and yeasts selected over time add aromatic complexity and freshness to beer Basic. Occasionally produced with addition of seasonal fruit, flowers or spices."

Pühaste keldrist kaasa ostetud purk, tehniline sildike. Kollakas pöidlapaksune vahukiht pole püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom - ojaaaa, see paneb tööle nii süljenäärmed kui maomahlad, see veidi äädika piiril mängiv täidlane hapu ja magusa segu on ootusi üles piitsutav!

Esmamekk on lausa kilkavalt hapu ja mahlane. Keskmaitse maandab lõhnast oodatud hapuootust allapoole, muutudes superkuivaks ja samas muraka/valgesõstra taoliselt magusapoolseks. Lõppmaitses segatakse üsna geniaalsesse kokteili kokku käärinud kasemahl, kombutša, tilgake valge veini äädikat ja sõstramahl. Järelmekk mõjub kergelt ja kuivalt nagu kõrbetuul, kuid mis paradoksaalselt värskendab ihu ja vaimu, pannes kiitvalt kõrvadega lehvitama.

Väga kerge kehaga, kuid siiski mitte vesine! Vähekarboniseerunud, superkuiva ja samas mahlase paletiga. Hapu-magusakas-hapu-mõrkjas-magusakas-hapu buketiga. ÜBERtaseme rüübe! Supervärskendavalt mõjuv kraam, millega tuleks KINDLASTI tutvustada kõiki, kes ütlevad end mitte õlut, vaid veini hindavaks. Üllatus on garanteeritud ning ilmselt saab see olema positiivne!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment