Friday, May 3, 2024

Bevog - Rudeen

Rudeen (Bevog, Austria). pdl 0,33 l. alc 7,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Black / Brown / Cascadian Dark" ja hinnang 98 punkti!! Untappd liigimääratlus: "IPA - Black / Cascadian Dark Ale" ja hinnang 3,67 punkti

Tootjainfo: "The oxymoron of the style name could not fit better to Rudeen's taste. His deep mahogany black colour is not only for the looks but also hides a generous amount of chocolaty caramel roastiness. Hops gives it a huge fruity and resiny aroma and taste. It is creamy, refreshing and bitter at the same time. We advise you to close your eyes, smell and then taste this bold beer which marries stout, porter and a big IPA. A perfect balance between hops, mellow roastiness from the malt, creaminess and drinkability is something that we are especially proud of.
Be careful ! He bites!
IBU 67"

Sellised antiiksed leiud maaletooja kapipõhjadest on lahedad, sest et õpetlikud! Eelmine kirjeldus on pärit aastast 2015 ja sellega nüüd siis võrdlemegi. Sest et õlu ongi pärit samast partiist!

Vahtu on oma koguselt, värvilt ja püsivuselt täpselt sama palju. Värvus on kummalisel kombel muutunud kirkamaks, toonase tuhmi asemel nüüd kirkalt sügavalt pruunakaspunane. Aroom - see on lihtsalt hämmastav, KUI samasugusena on see püsinud, kadunud on vaid toonane märja loomakarva nüansike ning suurenenud marjane-röstine komponent.

Maitse osas on keha küll muutunud õhemaks, kuid röstisus pole mitte kuhugi kadunud, ürdisus, vaigusus ja marjasus täiesti olemas!

HÄMMASTAVALT hästi säilinud joogipoolis. Musta IPA tavapärane degradeerumine mõrkjamaks porteriks on siin mõistagi olemas, samas kõik toonased peamised aktsendid - röstine marjasus - on väga hästi säilinud! Õppevahendina lihtsalt suurepärane!
---
paar viimast pudelit
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment