Saturday, February 8, 2014

John Smith

John Smith (Alari pruul, Eesti). pdl 0,5 l. alc 4,0 %vol. Liigimääratlus: APA

Tootjainfo: "John Smith on karge ning humalarikas American Pale ale tüüpi õlu. Pruulimisel on kasutatud mõruduse lisamiseks Cascade ning aroomiks Centennial humalaid. Tänu suhteliselt väikesele alkoholi sisaldusele tulevad maitses ja lõhnas veel paremini esile humalate värsked toonid."

Üsna minimalistlik sildikujundus, kuid tagasildil on kena lugu. Sõrmepaksune valge vaht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - uduselt tumeoranž. Aroom on pisut pärmine ja mõrkjalt murune ning puidune. 

Esmamekk on kergeke, lausa vesisepoolne ning mõrkjas. Keskmaitses lööb esmalt jällegi vastu teravapoolne pärmitoon, seejärel tajud kuidagi köögiviljast, toorele kaalikale omast magus-mõrkjust. Lõppmaitse ... no lihtsalt mõrkjas ... ehk sutsuke ka karamell-linnaste pehmust. Järelmekk on teravapoolselt hapukas-mõrkjas.

Vesisepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magus-hapuka buketiga lihtne lauaõlu. APA'ks seda nimetada küll ei tahaks, pigem on tegu inglise bitteri klassi jääva rüüpega. Sobilik koos lihtsate pubiroogadega.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment