Saturday, February 15, 2014

SORRY Kurogo Imperial Porter

SORRY Kurogo Imperial Porter (Yo-Ho Brewing Company, Jaapan). prk 0,35 l. alc 7,0%. liigimääratlus:
imperial porter. Ratebeer pakub 44 punkti, beeradvocate jaoks tundmatu.

Tootjainfo: "2013 aasta talve eripruuliks on Kurogo Imperial Porter – siin on inglise õilis porter laulatatud jaapani “wa”’ga. Õlle eripära aluseks on Jaapanis iidsetest aegadest hinnatud arhailine tervisetoit – kurogo.

Kurogo tähendab “viit musta” – selle koostisosadeks on must riis, must uba, must seesam, musta männi seemed ja mustsõstar. Õllemeistrid lisasid pruulimise käigus siia ka Okinawa päritolu musta roosuhkurt ning sündiski maailmas ainulaadne dessertõlu.

Selle õlle tihedas maitses seguneb mustade ubade maitse, musta seesami aroom ning musta roosuhkru magusus. Kurogo Imperial Porteri maitsebuketti ning aroomirikkust sobib kõige paremini passitada magustoitudega – olgu selleks siis tükk kreemikooki või sokolaadimuffin."

Mustades toonides purgike. Kohvipruun vaht täidab 80% klaasist, olles tihe ja püsiv. Õlle värvus - sünkjalt punakasmust. Aroom on kohvine, kusjuures sellesse kohvisse on lisatud mandlisiirupit. 

Esmamekk on tihkepoolne ja magusakas. Keskmaitse ... ohjaa, see on üks õige porter, mis kaldub balti porterite poolele ... siin on musta sõstart ja kohvi, veidi õlist raskust ja vaigust mõrkjasteravat nüanssi. Lõppmekk muutub röstleivaselt mõrkjas-hapukaks, teravapoolselt jõuliseks ning väga mehiseks. Järelmaitses viskab kurgulaes esile seesamimaitset ning üldmuljeks jääb magusakas seemnekoogike.

Raskepoolse kehaga, kleepja paletiga, magus-mõrkjas-hapuka-vürtsika buketiga suurepärase maitsetasakaaluga, kuid ootamatute lisanüanssidega jõuline rüübe. Siia juurde soovitaks seesamiseemnetega ning meega ülepraetud kanafilee tükikesi.

---------
pilt siit 

No comments:

Post a Comment