Tuesday, March 3, 2015

Frelser


Frelser (Mikkeller, Taani) pdl 0,75 l. alc 11,0%vol. Ratebeeri liigimääratlus: "double bock" ja hinnang 98 punkti!! Tõsi küll, tootja ise nimetab seda tripel-bockiks.

Tootjainfo: "This Bock from Mikkeller is called Frelser. Means Savior in Danish. The name is a subtle reference to all Bocks Mother: Salvator. Originally the monks brewed Salvator because they needed a very strong and rich beer during Lent. Do not drink this beer instead of a meal, it contains 11% alcohol."

Lihtne kopsakas pudel, sildil Mikkelleri kohustuslik kaabu, seekord kellegi laubale kantuna :) Kreemikas vaht täidab 2/3 klaasist, muutudes aja jooksul hõredamaks, kuid püsides väga kaua. Õlle värvus - kaunilt mahagonpunane.

Aroom ... mmm ... see on mõnusalt eriline. Marmelaad ja mango, hein ja kuivatatud virsikud. See kõlab kui sissejuhatus suurepärasesse õhtusse, nagu esimene anekdoot õllelauas, nagu esimene suudlus.

Esmamekk on raskekaaluline ja mõrkjas-magusakas, tihkelt puuviljane ja marmelaadine. Keskmaitse. Uhh, siin kaigub vastu jõudu ja sügavust, täidlust ja rämedat otsekohedust. Sel moel võiks oma armastust avaldada koljatikasvu madrus, kes on läbi imbunud eksootilistest lõhnadest ja küllastunud võõramaa neidistest, kuid nüüd otsustab ta lähenda omaküla möldritütrele. 

Lõppmaitses selgub, et pagaripiiga on ühtlasi sadamalinnaks kasvanud küla katsejulgeim kommimeister, kelle seekordne marmelaadipartii sisaldab kohvi ja vaniljet, kaneeli ja kadakat. 

Järelmekk tundub kui rosinapüree ja vaniljekuivik, kuivatatud viigimari ja tubakas kokkusegatult. 

Vägagi raske kehaga, tugevalt karboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga MEGARÜÜBE. Maitsekülluse ja ülekülluse piirimail balanseeriv, ühekorraga tõsimeelne ja mänguline, raskepärane ja köitev. Uhhhhh. Soovitan võtta see pudel kahe-kolme peale.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment