Saturday, October 22, 2016

Kihnu Jõnn


Kihnu Jõnn (A. Le Coq, Eesti). pdl 0,4l. alc 5,6%. Ratebeeri liigimääratlus: "Smoked" ja hinnang 17 punkti

Tootjianfo: "Kihnu Jõnn on pöögipuuga suitsutatud linnastest pruulitud Lager-tüüpi Rauchbier, millel on ilmeksimatult äratuntav iseloom. Kapten kinnitab, et just selline üks õige suitsuõlu olema peabki. Ja kapteniga ei vaielda."

Efektne reljeefkirjadega proofilpudel, sidlil ja korgil piibuga kala :) Erkvalge vaht täidab pool klaasist ja püsib üsna kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroomis on õrna puusuitsu ... või pigem isegi peaaegu suitsemiseni kuumutatud puud. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja suitsune. Keskmaitse on magusakas, mõõduka hapuka ja suitsuse kõrvaltooniga. Lõppmaitses on suitsu veidi rohkem, kuigi põhitooniks on masslaagri tüüpiline hapukas-magusus. Järelmekis kaob suits üsna õrnaks jäljeks.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-magusaka buketiga täiesti OK rüübe. See vähene suitsusus, millega suurtootja on julgenud mängida, on küll lahjapoolne ... kuid kui see oleks vana Gambrinuse esimene kokkupuude rauchbier'iga, siis ma ehk isegi kiidaks tulemust. Praegu aga on üldistus selline - massõllest on see ikka tubli peopesa jagu iseloomukam ja seega joodavam. Grillribide kõrvale kuukaks seda ehk koguni kaks tükki ära.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment