Wednesday, October 5, 2016

Armaada Centennial


Armaada Centennial (Tanker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „IPA“ ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "single hop IPA
IBU 60"

Väike lihtne pudel, sildil oleva laevukese ninal humala nimi. Sentimeetrine erkvalge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on vürtsikas ja magusakas, meenutades kollast karrit ja ananassi. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja vürtsikas. Keskmaitse on mõrkjas, lausa kirbepoolne, leebe magusakas pool leevendab seda tunnetust. Lõppmaitse ... urjuhh ... oikurja kui krõbedalt mõrkjalt vaigune see tegelane on! Vaiguste seedrilaastude pikkimine maitsenäsakeste vahele võtab suisa sadistlikud mõõtmed, kuid õnneks tõttab kohe ka magus ananassine pool kohale ... paradoksaalselt võimendades oma vürtsika torkivusega üldist jõkrust. Järelmekk seevastu taandub tunduvalt leebemaks, heina ja kadakavõrse vahepealsele tasandile.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, vürtsikas-mõrkjas-magusakas-MÕRU-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga Übertasandi rüübe. Mitte et see humal ise oleks omaette mingi väga salongikõlbulik tegelane, pigem sihandne toorpoolne mõrumats, kuid tema eheduse halastamatu esiletoomine on humalakaardistajale meelepärane. Suhkrustatud kuivatatud ananassilaaste näriks siia kõrvale küll leevenduseks.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment