Tuesday, October 4, 2016

Tere Martin

Tere Martin (Undi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6 %vol. Liigimääratlus: kirsi sour

Tootjainfo: "Vesi, odra- ja nisulinnased, humal, kirsid, pärm"

Väike lihtne pudel, mille tumepunaselt sildilt on tootjainfo väljalugemine pisut vaevaline. Roosa sentimeetrine vaht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kärtspunane ... lausa neoonpunane ma ütleks :) Aroom on mõnusalt kirsine, miskipärast ujub ajus esile märksõna "viltkirss".

Esmamekk on keskmise kehaga ja surisevalt hapukas. Keskmaitse pargib keelt ehedaima kirsimahlaga, vurtsub ja vuliseb, viskab tirelit ja naerab nakatavalt. Lõppmaitse ülemeelik hapukas-mõrkjas sädelus kaotab veidi mõõdutunde ja tantsib kankaani, loopides jalgu ja lehvitades seelikuid moel, mis paneb ontlikud provvad pahaselt nina kirtsutama. Järelmeki mõrkjas-hapukus võtab veidi tõsisema poosi kuid seda on juba raske tõe pähe võtta, seda enam et plika silmad pilluvad ikka kelmikaid sädemeid.

Keskmisest veidi kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-hapuka buketiga Ülemeelikult Übertasandi rüübe. Õlleks on ausalt öeldes seda tegelast isegi keeruline nimetada, niiiiiiiiiiiiiivõrd kirsine ja kergemeelne on see loodusnähtus.
------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment