Saturday, September 9, 2023

Anderson's - Raju Leeder

Raju Leeder (Anderson's, Eesti) prk 0,33 l. alc 4,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd liigimääratlus: "Sour - Fruited Berliner Weisse" ja hinnang 3,62

Tootjainfo: "Berliner Weisse with Elderflower.
Floral fruity aroma with elderflower blossoms and sweet lemon. Palate is balanced between sour and sweet showing elderflower, orange and ripe tart lemons. Beautifully balanced fruity and sour berliner weisse."

Väike purk, pruulikoja tunnus-tilk seekord veidi kaootilis-krähmulisel roosal foonil. Erkvalge vaht täidab pool klaasist, kuid kaob tõtlikul kohinal minevikku. Õlle värvus - kalbelt kollakas. Berliinerile omane jogurtiline-kohupiimane lõhn on tunda kaugele, lähemalt uurides on tunda ka leedripuu spetsiifiline mõrkjas vine.

Esmamekk on kerge kehaga ja magusakas-hapu. Keskmaitse - hapu, jogurtine, teeseenene, veidi kohupiimaküpsiselikult linnaseline. Lõppmaitse muutub veidi mõrkjamaks ja eeterlikuks, leedripuuõite jalajälg on meeldivalt näha ja kuulda. Järelmekk liigub pisut ootamatult magusamasse nurka, kuid seda tasakaalukam ja samas ka kuivem see üldpilt saab olema.

Kerge kehaga, vähekarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-hapu-mõrkjas-hapu-magusaka buketiga Übertaseme rüübe. Lahja, maitsekas, mahlakas, harvaesineva maitsekombinatsiooniga - suuuuuurepärane joogikas! On mille eest kiita ja teistelegi soovitada
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment