Thursday, September 28, 2023

Artevelde - Gentse Leute

Gentse Leute (Artevelde, Belgia) pdl 0,33 l. alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Ale - Pale / Golden / Single" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Belgian Blonde" ja 3,51 punkti

Tootjainfo (läbi guugeltõlke): "Smell and taste: fresh and fruity, spicy due to the interplay of hops and herbs, full-bodied with a grainy and creamy aftertaste. Drink this beer with great pleasure. D'ammuuzeleute!
IBU 24"

Väike lihtne pudel, sildikujundus mitmekihiliselt kunstipärane. Erkvalge vaht täidab üle poole klaasist, kuid see on hõre ja mitte kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom - puhas belgia klassika - hele kommisuhjur, kuivatatu virsikud ja natuke seepi.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse - belgia pärmi õhetus, kommisuhkru kerge keha ja karamell. Lõppmaitse - ülltavalt ja meeldivalt mõrkjas, kuiv ja karge. Järelmekk - mõrkjas, krõps, karge, vidi hapukas ja valge pipra taolise õhetusega.

Kergepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe.Ühest küljest on ta ju belgia klassika, kuid seda mõnusalt kuivemas-puhtamas ja kargemas võtmes kui pahatihti tunda võib
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment