Tuesday, September 19, 2023

Pühaste - Sume

Sume (Pühaste, Eesti) prk 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double Hazy (NEIPA)" ja hinnang 96 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja hinnang 3,8 punkti.

Toojainfo: "Smooth and juicy IPA massively hopped with Hallertau Blanc, Nelson Sauvin, Citra and Vic Secret."

Tegu pole omaette kirjeldusega, vaid võrdlusega 5 aastat tagasi tehtud kirjeldusega. Põhjuse võrdluseks andis asjaolu, et see õlu oli jupp aega tootmisest maas, nüüd tuldi taas turule ning mälestus-ootused on kõrged.

Valge vaht täidab pool klaasist, mida on kordades rohkem kui toona, kuid klaasiseintele haakumise võime on sama jõuline. Värvus on nüüd tunduvalt mudrusem. Aroom on üllatavalt identne nii mustsõstralehtede kui loomakarvade osas.

Maitsepilt on samas veidi muutunud, mõrkjamaks, veidi karmimaks, lisandunud on huvitavalt kombel kerge saunavihalik/eesruumilik herbaalsus, aga samas nii kookosene nüanss kui mustsõstrapõõsas on samal kohal :)

Kui eelmine kord sai pandud hinnanguks "ÜBER" ja kergelt kõheldud, et kas jook ikka just päris topeltIPAt välja mängib, siis nüüd pole kahtlustki - hinnang on MEGA. See veidi karmimaks-konkreetsemaks muutunud maitsepilt räägib selgelt ja õigelt ootuspärases keeles. Selle tiigrikutsuga (taas-)kohtumine on väga ja väga teretulnud
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment