Saturday, September 23, 2023

Põhjala / Wilderen - Wild Dark Nights

Wild Dark Nights (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Stout - Imperial / Double", hinnang 4,3 punkti

Tootjainfo: "Beer specially brewed to celebrate 20 years of Multi Bier. A celebration of quality, partnership and friendship inspired by Tripel Kanunnik and Pime Öö. Aged in Wild Weasel whisky barrels."

Väike vahakaelaga pudel, sildiks seekord midagi Looney Tunes kujundust meenutavat. Sõrmepaksune tumepruun vahukiht pole kuigi püsiv.

Aroom. Lapsepõlv tagurpidi. Vaata tol ajal tundusid kohvi-iiriskommid kõige vähem ahvatlevamad, sest ega ei osanud kohvistki lugu pidada. Nüüd aga vastupidi - kohvi meeldib väga ja iiriskomme pole enam palju aastaid osanud ihaleda. Siin nad nüüd aga on, kohvi-karamell ja -iirised!

Esmamekk - raske ja veidi õlise kehaga ning magus-alkoholiselt räselev. Keskmaitse - mõrkjas röst ja melassine kohvikaramell üksteisega veidi sõnelemas, kuid siiski tänu jagatud napsiklaasile päris kenasti toime tulevad.

Lõppmaitse - õline, ploomiõline, ploomiliköörine ja kreeginastoikane, õuna-arooniatarretisene. Järelmekk - kreegikompott selles lahustatud karamelliseeritud kondenspiimaga ja kolme pitsitäie musta rummiga.

MEGA. Üliheas maitsetasakaalus selles mõttes, et varasema siirupiseeria asemel on Põhjala vahakaelad saanud uue ja tasakaalukama hingamise. Alakarboniseeritud suutunnetus ja veidi liiga alkoholine torkivus ei lase just kukerpalle kiituseks visata, kuid puhtalt maitseküllasuse ja -balansseerituse eest tuleb ikka kõik pöidlad püsti tõsta.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment