Sunday, September 17, 2023

Pühaste - Peoleo

Peoleo (Pühaste, Eesti) prk 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd liigimääratlus: "IPA - New England / Hazy" ja hinnang 3,85 punkti

Toojainfo: "DDH IPA brewed with hand-selected Strata hops from Crosby farm"

Väike purk, sildikujundus peoline :) Valge vaht täidab pool klaasi ja püsib vägagi kaua, haakudes veidi ka klaasiseintele. Õlle värvus - ooo, peaaegu et läbipaistvalt kollane!

Aroom on huvitavalt kolmetine - ühest küljest on siin närbuva niidetud muru vängust ja samas ka magus-mõrkjat puuviljasust ning ka vaigusust, midagi mango, metspirni ja männiõisikute vahepealset

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas. Keskmaitse - magusakas-hapukas, mahlane ja vaigune, kergelt isegi männivõrsete sarnane. Lõppmaitse - hapukas ja õrnalt mõrkjas, jällegi rõhuga sõnal MAHLANE, võrdlus männivaguga muutub järjest kohasemaks. Järelmeki ajal hakkab humal oma värskes roheluses kergelt hammustama ning mõrkjas-vürtsikas finaal annab joogile karge värskuse.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERtaseme rüübe. Väga meeldivalt värske ja mahlane kraam, peamiseks miinuseks on nurjatuseni kergelt joodavus :)
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment