Monday, September 25, 2023

Artevelde - Grand Cru

Grand Cru (Artevelde, Belgia) Ratebeeri liigimääratlus: "Dubbel" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Belgian Dubbel" ja 3,56 punkti

Tootjainfo (läbi guugeltõlke): "Smell and taste: perfect aroma in which roastd malt, caramel, sweet fruityness and good bitterness prevail. In aftertaste, a toffee-spicy hint crosses swords with a hint of date. Sounds like a good life. Here. With this beer"

Väike lihtne pudel, sildikujundus mitmemõõtmeliselt kunstipärane. Punakas-kollane vaht täidab 3/4 klaasist, kuid on hõre ja mitte liiga püsiv. Õlle värvus - õrna uduvinega punakas-pruun. Aroomis kuivatatud viigimarjad, suhkrustatud datlid ja rosepipar.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-röstine-vürtsikas-tantsisklev. Keskmaitse - röstine, karamelline, tume kommisuhkurja ülekeedetud kondenspiim. Lõppmaitse - tumedad rosinad, jällegi rosepipar koos krähmukese aniisiga. Järelmekk - kohvi-karamell, roheline pipar, kuivatatud ananass ja kolm tilgakest valget rummi.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Pisut ebatüüpiline dubbelite kohta, kuivem ja vähem-magusam kui tavapärane, lisaks puudub odavama otsa belglaste vängus, nii et meelejäävalt hea sooritus!
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment