Monday, September 18, 2023

Hiiumaa - Ehapuna

Ehapuna (Hiiumaa, Eesti) pdl 0,5 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Lager - International / Premium", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "Lager - Amber / Red" ja hinnang 3,35 punkti

Tootjainfo: "Punane laager"

Keskmist kasvu kõrgekaelaline pudel, lihtsavõitu kujundus tumepunasel foonil. Tumekollane vaht täidab üle poole klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt vasekarva. Aroomis on kõdunevate lehtede ja märja sambla lõhna rabaservas.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitses muutub hapu pool üllatavalt tugevaks ning ausalt öeldes tekitab küsimust, et ega kraam ei hakka käest minema? Lõppmaitses ilmnev metalne mekk on punastele laagritele omane ja kohane. Järelmekk on tiba leivakalja meenutav, metalne ja kuivapoolne. Pääääris lõpuks tekkiv vürtsikas õhetus parandab üldarvamust.

Keskmisest veidi kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-hapu-magusakas-hapu-vürtsika buketiga OK taseme rüübe. Aga tõepoolest, kas see jook nüüd ikka peabki nii hapu olema?
---
ei ole Gambrinuses saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment