Friday, September 22, 2023

Hopalaa! - Idaho 7 TDH IPA

Idaho 7 TDH IPA (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 6,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Other" ja 3,95 punkti

Tootjainfo: "Hops - Idaho 7, mosaic, lotus Malts - pilsner, maris otter, wheat, malted oats Yeast - London fog
IBU - 25"

Keskmist kasvu purk, sildikujundus veiklevalt ruuduline. Kollakas vaht vaht täidab üle poole klaasist ja püsib kaua, haakudes veidi ka klaasiseintele. Õlle värvus - mudruselt määrdunud-kollane. Aroom on meeldivalt happelis-mõrkjalt tsitruseline ja laimikoorene, selle taga on magus ja veidi kleepuv mesilasvaha.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-mõru, korraliku hapu servaga. Keskmaitse muutub magusamaks, biskviitseks ja veidi kaeraküpsiste meenutavaks. Lõppmaitse näitab karmimat nägu, vürtsikas õhetus võimendab korralikku mõrut raskust. Järelmekk - magus-mõru, greibine, jätkuvalt samas ka bisviidine ja väga mõnusalt tugevalt valge piprana õhetav.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-mõru-hapukas-magus-vürtsikas-mõru-vürtsika buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE, pretensioonidega mega-tasemele. Rammusalt maitseküllane karmipoolne IPA-tükk, millest ära ei tüdi isegi peale kolmandat klaasi.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment