Saturday, September 23, 2023

Hopalaa! - Misty APA

Misty APA (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 5,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - American (APA)" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Pale Ale - American" ja 3,99 punkti

Tootjainfo: "Malts - pilsner, maris otter, carapils, caramel Hops - Amarillo, Simcoe, mosaic Yeast - imperial juice
IBU - 25"

Keskmist kasvu purk, sildikujundus kaunilt udumetsane. Valge vaht täidab kolmandiku klaasist, kuid on hõre ja mitte kuigi püsiv. Õlle värvus - mudruselt kollane. Aroom on leebelt magus-mõrkjas, meenutades veidi närbuvat paprikat ja päikesesooja männitüve.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse muutub hapukamaks ja kuivemaks. Lõppmaitse - magus-mõrkjas, kerge humalahammustusega ja kasvava vürtsika õhetusega. Järelmekk - hapukas-mõrkjas, kuivapoolne ja meeldivalt karge.

Keskmise kehaga, keskmiselt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-magus-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Korralikult tehtud APA, kahju ainult et ta ühtlasi ei võiks ka värvuselt kirgas olla - siis poleks patt veel kõrgemalt kiita. APA ei peaks siiski porine olema, kas pole nii?
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment