Monday, September 17, 2012

Libertine Black Ale


Libertine Black Ale (Brewdog). pdl 0,33l. alc 7,2%. liigimääratlus: ühe seltskonna meelest Black IPA, teise järgi American Black Ale. vaatame siis järele.

Stiilipuhas Brewdog oma kujunduselt - minimalistlik ja kiiksuga. Kiiks väljendub nö lisatekstis, millega nood šoti mehed oma õllesid vääristavad. "twenty first century black ale", mis peaks ühendama totojate sõnul IPA humaluse ja stouti maheduse.


Hallikas-kreemjas vahumüts võtab klaasis aukartust-tekitavad mõõtmed. Suuremullise tekstuuriga ja siidja pealispinnaga kate on erakordselt püsib, jättes perfektsed jäljed klaasile. Õlle enda värv tuhmpruun, samasuguse hallika tooniga nagu vaht ja ka pudelisilt.

Aroom annab nuusutaja ninale mehise humalalitaka, mida veidi mahendab tsitruseline noot. Kas on nüüd tegu enesesisendusega või mitte, kuid ka selles tundub olevat midagi halli ja tolmunut, kuid samas väga jõulist ja väärikat ... justkui paatinaga kaetud massiivne hõbekarikas kääbikute majast.

Maitse ... jahhhhh, see paneb kukalt kratsima ... ja uuest lonksust sõnu otsima. Esmamaitse on stoutjalt kreemjas ja raske, arenedes hunnituks humala-pillerkaariks. Järelmaitses tunned üüratut kogust parasjagu röstitud linnaseid ja kerget happelist survet suulaes.

Tjahhh, seltsimehed vandersellid, peale sellist õlut võib minna draakoneid jahtima!
-------
pilt siit

No comments:

Post a Comment