Sunday, September 16, 2012

Weltenburger Kloster Barock Dunkel


http://www.weltenburger.de/img/ly/world_beer_cup_2012.pngWeltenburger Kloster Barock Dunkel (Klosterbrauerei Weltenburg). pdl 0,5l. alc 4,7%. liigimääratlus: dunkel ehk tume lager.

Kauni klassikalise kujundusega sildindus, mis rõhub ajaloolisele väärikusele ja kloostri-taustale. Korralik tumekreemikas vahumüts kaob kuuldava mullipraginaga, kuid jätab klaasiseintele püsivad randid. Rüüpe värvus - klaar pronksjas pruun.


Aroom on õllel tagasihoidlik, värske vee ja kergelt röstitud linnaste iseloomulik lõhn, milles leiab mõnusaid leivaseid noote. Esmamaitse tugev, röstine ja linnaseline, keskmises maitses leiab suitsuseid ploome ning järelmaitses tugevaid leivakoorikuseid paitusi kurgulaele. Keelepära jääb õrna vürtsiga (kardemon ja köömned?) sädelema. Mõnusalt kehakas, parajalt paigas maitsete tasakaaluga. Tubli lõunasöögi kõrvale paras, näiteks krõbeda seašnitsli või seakoodi ja hapukapsaste kõrvale parim!

------
pilt tootja lehelt, mida tasub külastada kasvõi helivormistuse tõttu! Muuseas, väidetavalt on tegu maailma vanima kloostri-pruulikojaga, mis pärit aastast 1050 (klooster ise 617AD).

No comments:

Post a Comment