Sunday, March 6, 2016

Rook & Vuur


Rook & Vuur (de Molen / Hof ten Dormaal, Holland / Belgia) pdl 0,33 l. alc 8,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: smoked 92 punkti!

Tootjainfo: "Brewed with smoked malts and chili peppers."

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus.Tumekreemikat karva vaht täidab pool klaasi ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt tume kirsipunane. 

Aroomis domineerib suits, selle kõrval tunned turvast, silme ette tuleb poolkustunud tulease, mille servades hõõgub veel kanarbik ja mille sütele on loksunud kodust ploomiveini.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja jõuliselt hapukas-magusakas, suitsune ja soe. Keskmaitses seguneb kuivatatud must ploom ja tšilli ... magus ja vürtsikas, hapukas ja vürtsikas, soe ja särtsakas. Oi see on hea mõte segada suitsu sisse tšillit!

Lõppmaitse on magusakas, veinine ja ploomikompoti taoline, ainult et sellesse kompotti on segatud tšillikastet! Järelmekis vürtsikus korraks taandub magusakas-hapuka ploomimarmelaadi ees, kuid siis tuleb taas tugev õhetus esile kui päikeseloojand pilvede ja horisondi vahelt.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, hapukas-magusakas-suitsune-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-vürtikas-hapukas-vürtsika buketiga Megatasandi rüübe! Suitsuploomi kastmine tšillikastmesse võib tunduda kummalisena, aga maitseb lihtsalt superhästi!
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment